Dags för kultur igen!


Som vanligt när man avslutat sin andra vecka för terminen så känns det som om man har gått en halv termin redan. Att vi har haft Empirisk Modellering varje dag sen vi började och nästan gått igenom all teori på hela kursen kan ju förstås bidra till den känslan...
(Vilket för övrigt känns som en grymt bra kurs och hittills rekommenderar jag den varmt till alla som funderar på att läsa den!)

Är det inte lov snart?
Eller åtminstone OS??

Jag har missat två rep med kören dessa två inledningsveckor.
Hmm... för att inte tappa bort mig själv kulturellt efter höstterminen(som var helt fenomenalt kulturrik) så ska jag kompensera lite kulturförlust med att gå på bio ikväll!
Långt efter många andra kanske, men jag får ju iaf sitta i mitten i mitten, när jag ska se den sista filmen i trilogin om Lisbeth.

Jag har just haft en kärnkraftsföreläsning och till varje föreläsning kommer vi att få en eller flera kryssfrågor att besvara. För godkänt i kursen krävs bland annat att man gjort 15/25 av dessa.
För den Kärnkraftsintresserade kommer här den första kryssfrågan!

Varför kan en nukleär explosion inte inträffa i ett kärnkraftverk?

Trevligt fredagsmys gott folk!!!

4 kommentarer:

Anonym sa...
29 januari 2010 20:23

Livet är som en följetong, tur att man får vara med, dessutom ha huvudrollen...

M

Anonym sa...
31 januari 2010 10:13

Därför att säkerhetskontrollen förhoppningsvis tar hand om alla som försöker smuggla in kärnvapen på kärnkraftverk samt att personalen på kärnkraftverket sällan har som hobby att bygga termonukleära bomber...

Kristoffer Darj sa...
31 januari 2010 18:44

Jag gissar på att 2MeV är för hög energi för att neutronerna ska träffa U238. Gissningsvis behöver de ner i sådär 0.0025eV. Det är bara att välja ut lämplig moderator.

Ann-Mari sa...
1 februari 2010 07:58

Fast vi strävar inte efter att klyva U-238 utan U-235. Då ska neutronen ha en energi på cirka 1 eV.

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Rotan. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.