Ett bra tips...

Om ni sitter och är duktiga framför burken... Kanske försöker ni arbeta på er exjobbspresentation till exempel...
Vicka då INTE ut ett glas vatten över datorn!

Om ni ändå råkar göra det (trots att jag starkt avråder er till att pröva), vänd då datorn upp och ned snabbare än blixten så att det mesta vattnet rinner av direkt, stäng omedelbart av datorn genom att hålla inne avstängningsknappen,
OCH (det här är viktigt)
FÅ INTE PANIK ÖVER ATT DU INTE KAN JOBBA MED PRESENTATIONEN SOM MÅSTE BLI KLAR VÄLDIGT SNART OCH FÖRSÖK STARTA UPP DATORN IGEN REDAN EFTER 1 TIMME
utan låt istället datorn förbli avstängd i några dygn så att den får torka ordentligt för att kortslutning eller andra tråkigheter inte ska uppstå.

Ja, just det... Se till att du gör en back-up innan du inte prövar också.
Helst nyss!

6 kommentarer:

Lisen sa...
14 december 2010 10:16

Åh nej!
Hur gick det för dig?

Anonym sa...
14 december 2010 13:03

Typiskt!! Det känns som att det ska vara lite hokus pokus när det är examensdax, det ska inte gå riktigt som man tänkt sig :( /L8

Ann-Mari... sa...
14 december 2010 13:35

Det kan ha gått ganska bra trots allt.
Det är lite oklart än...
Jag har lyckligtvis inte presentationen förrän imorgon vilket ger mig en extra dag att börja om på, så nu sitter jag på K´s dator och har väl snart knåpat ihop en PP iaf :)

Datorn fick vi liv i, igår, trots allt. Åtminstone så mycket liv att vi lyckades göra en back-up så det verkar ju som om jag får behålla det mesta av värde på den.

Däremot verkar tangentbordet lite trött, så det kan mycket väl vara så illa att datorn har tackat för sig. Men då handlar det i alla fall bara pengar och allt viktigt finns sparat på extern hårddisk.

Knasigt va?
Den överlever 5 månaders backpackande hur bra som helst, men sen när jag kommer hem så tar ett glas vatten död på den!??!?

Lisen sa...
14 december 2010 13:51

Retsamt är ordet!!!

Så länge ni har fått till back-upen så är det som du säger, BARA pengar!

Att vi får vara friska och fira jul med de närmaste och käraste (Ja mamma får nog ledigt och vi firar jul i Härjedalen) är det viktigaste!!

Puss på dig!

Ann-Mari... sa...
14 december 2010 17:53

JAAAAAAA!!!!!
Vad härligt :D

Fröken P sa...
14 december 2010 21:38

Oh no! Jag vet hur det känns vännen :(
Lyckades välta ut en tékopp storlek balja över min för typ ett år sen.. såg sakta på hur hela skärmen blev svart från vänster. Men den överlevde! Hoppas din också vaknar till liv :)
Sånt som händer!

Kram.

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Rotan. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.