Varför jag ska åka vasaloppet om ett halvår...

Det lutar mot ytterligare 90 km på längdskidor, och snart är det dags att anmäla sig!
Många blir imponerade och många frågar varför.

Jag blir mest glad och tänker varför inte?
Jag tänker på det som en härlig friluftsdag! En studiefri dag där jag får vara utomhus och åka längdskidor i skogen hela dagen!

Det är inte ofta man känner en sådan glädje som när man får syn på kyrkklockan i Mora. Helt ofattbart... Jag har transporterat mig själv 9 mil på två skidor!

Har man dessutom tur så är det riktigt fina spår och härligt solsken :)

Sen är Vasaloppet en jättebra morot för att träna. Man (läs jag) ställer sig inte på startlinjen till ett Vasalopp otränad och tror att det ska bli en behaglig resa. Är man bra grundtränad så visst kommer man fram till Mora men jag skulle säga att det krävs åtminstone ett minimum på iaf 15 mils träning på längdskidor för att kunna njuta av loppet. Det är väl ungefär så många mil som jag haft i kroppen inför mina två tidigare lopp. Har man möjlighet att få till fler träningsmil så är det bara att ta för sig!

Jag vill bara påpeka att jag inte är någon längdskidåkare men det hindrar inte från att jag tycker att det är riktigt skoj att åka!

Och jag tror att de allra flesta som har viljan kan klara av det. Är man osäker men känner att det hade varit kul att genomföra ett Vasalopp så tycker jag att man inte ska tveka till att testa typ Kortvasan (30 km) för att sen testa på ett helt 90-km lopp om man känner att det var något för mig.

Sen är det helt underbart att ligga i sängen och äta frukost och titta på Vasaloppet live och känna igen sig längs spåret och tänka att jag har minsann gjort mitt redan ;)


Ps. Öppet spår går 1 vecka före det ordinare loppet och är att föredra om man som jag inte vill trängas i spåret och sen titta på det ordinarie loppet första söndagen i mars.

4 kommentarer:

Karin sa...
30 september 2009 15:20

Åh jag blir ju superinspirerad att åka någon gång när du skriver om det på det sättet... Men sen tänker jag på hur dina händer såg ut efter första loppet. :-) Önskar bara att jag hade någon längdteknik, det känns som en förutsättning! Kram!

Kristoffer Darj sa...
30 september 2009 20:12

Mina händer var mjuka som ett småbarns efter loppet. Lite tejp gör resan behaglig. :)

Henrik Johansson sa...
30 september 2009 21:15

Vänta bara, någon gång kommer även du att drabbas av antingen +10C eller snöstorm :-). Då är det inte alls lika kul. Jo, det är nog ändå lika roligt, fast på ett annat sätt. Jag ser redan fram emot nästa års lopp.

Anonym sa...
30 september 2009 22:57

Mig lurar du inte.....

M

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Rotan. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.