Spanish hills


Söndag.
En sak som händer på söndagar är att jag vattnar min orkidée. Förutom några veckor i somras så har jag alltid vattnat min orkidée på söndagar och så även denna söndag...
Annars har jag lite vanligt göra inplanerat, såsom tvätt och en ev dammsugning.

Varför allt detta pyssel kanske du tänker?
Jo, för att jag är en förutseende människa, och snart börjar labbperioden och efter den tentaperioden:o Då går det minsann inte att hitta ett par rena sockor annat än i någon butik nere på stan (ok nu kanske jag överdrev lite) men det handlar om att äntligen ligga steget före (eller försöka iaf).

Men det händer minsann mer denna söndag också!
Alldeles strax (typ när jag bytt om och borstat tänderna, packat ryggsäcken, fixat matlådan etc...) så ska jag cykla över till min eminenta vän Emelie och plugga spanska! Sí sí! You heard me!

Vi har precis börjat en kvällskurs i att: våga tala spanska. Så för att inte upprepa förra onsdagens totala ordtorka ska vi FÖRBEREDA oss!!!(återigen ligga steget;) Det ni!
Vi kommer minsann att snacka den 60-åriga tanten som läst nybörjarkurser i spanska i hela sitt liv, under bordet... Och han, den halsbandsprydda tuffingen som glassar in på lektionen sisådär 20 minuter efter att den börjar och bara bla bla bla (fast på spanska, eftersom han tydligen bott i Spanien i ett halvår) han kommer inte fatta vad som slagit omkull honom, då vi totalt kommer att äga lektionen!!!

Hmm... Ja, vi kanske kommer att kunna svara på hälften av chilenskans (lärarens) frågor iaf...

När jag räknade efter så var det tydligen 6 år sedan jag läste min kurs i nybörjarspanska, och jag har hittills aldrig satt min fot i ett spansktalande land, så det kanske var lite väl förhastat att välja en fortsättningskurs i spanska...

Ha! Trodde ni ja!
Efter vår söndagsträning kommer vi i princip att vara spanjorer...

Hasta la vista!

3 kommentarer:

Ann-Mari sa...
27 september 2009 17:33

Något verkar lurt med det här kommenteringsfältet...

Ann-Mari sa...
27 september 2009 22:08

Jag vill bara passa på att tacka Alex som påminde mig om att det är 9 år sedan jag började läsa min nybörjarspanska!

Kristoffer Darj sa...
27 september 2009 22:09

Den förberedde överlever.

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Rotan. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.