Säkert


Beijing har bjudit på några underbara dagar nu.
Solen har lyst från en blå himmel och utsikten sträcker långt utanför staden och ända till de närbelägna bergen. Riktigt vackert.
Det har heller inte varit tokvarmt eller superfuktigt utan bara härligt sommarvarmt.
Jag suger åt mig som en svamp av vädret!

Jobbet rullar vidare och på måndag är det dags att stämma av hur vi ligger till genom att ha ett möte med vår professor.

Vi fick ett mail av vår doktorand som berättade att vi skulle ha mötet, vad vi skulle sammanfatta tills dess och så avslutades mailet med att vi skulle inte gå ut ensamma.

You must think about the safety.
Hmm...

Appropå säkerhet så måste jag säga att Beijing har känts som en av de säkrare städerna jag varit i. Detta trots att här bor fler människor än hela Sveriges befolkning.

Ikväll har vi varit ute på byn och besökt en jättemysig plats i nordöstra Peking. Den bestod av två sjöar som var omringade med massor av klubbar, pubar, restauranger och tusentals färgglada ljus.
Ungefär som ett enormt krogstråk på Storsjöyran runt vattnet, med gröna träd, härlig stämning, varierad musik och många, många glada människor.

Planen den här helgen är annars att vi ska göra några tunga turistklassiker som Förbjudna staden, (Himmelska fridens torg) och Sommarpalatset.
Om vädret och tiden tillåter kanske vi kör OS-stadiorna, fågelboet & simkuben också...

Men nu ska jag lyssna på radion ett tag och önska att jag befann mig på Stadion i Stockholm.

Hasta la vista!

1 kommentarer:

Kristoffer Darj sa...
9 augusti 2010 12:32

Hur gick professorsmötet? Ligger ni bra till?

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Rotan. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.