They say we´re young and we don´t know...


Om jag av någon anledning inte skulle kunna vara längre i Peking utan tvingas åka hem nu, så skulle jag i alla fall inte längre behöva skämmas!

Nu är de obligatoriska, Himmelska fridens torg (denna kan jag inte länka till från wikipedia... den är visst no-no), förbjudna staden och kinesiska muren avbockade från Att-göra-i-Kina-listan!

Det är galet mycket folk här om ni inte redan anat det.


I helgen har även utsidan av fågelboet (insidan var uppbokad av en fotbollsmatch mellan Barca och ngt inhemskt kinesiskt lag), insidan av vattenkuben (där vi bjöds på underhållning i form av synkronsierad simning, balett, en galet häftig trumshow a la OS-invigningen fast i miniatyr och musik av någon symfoniorkester) samt sommarpalatset avverkats i sann turistanda. Mörsil borde vara stolt över mig!


Vi kunde inte gå många meter på Himmelska fridens torg eller någon av de andra platserna innan folk ville fota sig själv/sina barn/sina vänner tillsammans med de underliga varelserna från Skandinavien. Jag skulle inte vilja vara kändis iaf... Den saken är helt klar.

Idag har vi pratat med vår professor som sa att arbetet vi gjort hittills har varit bra, vi har hunnit med mycket, men det är massor med saker han vill att vi ska göra än, samt att vår rapport lämnar mycket att önska.

Såklart den har!

Om vi nu hade börjat på en rapport så hade det kanske gått att diskutera saken med honom...
Det hjälpte föga att försöka berätta att dokumenten som han höll i sin hand inte någonstans skulle likna en rapport utan endast en kort sammanfattning av vad vi har gjort hittills...
Vilket vi trodde var vad han ville ha.
Men nu kommer han ju bli extremt nöjd nästa gång när vi vet hur han vill ha det :)

Annars kan jag berätta att min roomie har åkt hem till Sydkorea 1 månad.
Som avskedspresent har hon skaffat ett lås på sin garderob och låst in väckarklocka som ringer var 5- 10e minut i över en timme varje morgon...
Tack tack!

Inte helt genomtänkt tycker jag.
När jag försökte be om hjälp i receptionen idag, så tyckte man att jag skulle ansöka om att få flytta till ett nytt rum.
Det låter ju som den smidigaste lösningen...

Imorgon ska vi försöka fixa en till VISA-entry så att vi kan komma tillbaka till Kina efter en eventuellt framtida HongKong-tripp!

Får se hur det går!
Avslutar med en bild med moi och sommarpalatset i bakgrunden!

Utmaningen: Gissa filmen på dagens rubrik...
(M är utom tävlan...)

5 kommentarer:

Anonym sa...
9 augusti 2010 19:54

Och varför då?...

M

Kristoffer Darj sa...
9 augusti 2010 21:57

Taggarna avslöjade lite för mig. :)

Karin sa...
11 augusti 2010 18:04

Har ni funderat på att dra till Shanghai och gå på världsutställningen? Det lär vara riktigt fräckt och Malmö stad har ihop med E.ON en monter om hållbar stadsutveckling... ;-)

Ann-Mari... sa...
12 augusti 2010 02:48

Absolut!
Tanken är att åka till Shanghai innan World Expo är över!
Och då ska jag hålla extra utkik efter E.On och Malmö stads monter ;)

Kram!

Mörsil sa...
13 augusti 2010 23:59

Fantastiskt!

Sommarpalats, fågelbo, mur och vattenkub :) VIlka minnen det väcker, för att inte tala om fotograferingen vid förbjudna staden. Jag minns nog när vår tyska blev handgripligen kidnappad av två äldre damer som absolut skulle ha med henne på ett kort!

Åh, Hongkong....

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Rotan. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.