Denna dag, ett liv

Ja...

Kanske inte riktigt fått till rutiner än men är på god väg att knåpa ihop en vardag. Jag äter frukost på Es rum eftersom hennes roomie har en brödrost och ett kylskåp. Den består av en liten yoghurt (med en konsistens som liknar yoghurten vi äter hemma), juice och rostat bröd/hårdbröd med smör och ost (Hårdbröd och ost har vi tillgång till efter vår lilla tripp till IKEA:).

Lunchen äts på en närbelägen restaurang och kostar typ en 10 - 15 kr. En risskål och något lite grytit till.

Middag äts också på restaurang/matsal på campus... Oftast iaf.

Vi har tränat löpning med två av KTH-killarna, 2 ggr och simmat 1 gång hittills.

Vårt rum städas lite titt som tätt och tyvärr så våttorkas golven. Jag gillar inte det för en av de jobbigaste sakerna hittills är den höga luftfuktigheten. Man går liksom omkring och känner sig lite klibbig hela tiden. Kläderna blir aldrig riktigt torra och inte heller sängkläderna. Men en positiv sak med luftfuktigheten är att fötter och händer inte alls är så torra som de brukar vara i Sverige. Det gillas!

Vädret i Peking har verkligen inte varit mycket att skryta med än så länge. Det vilar som ett täcke av vattenånga eller smog över stället och sikten är begränsad. Man blir jäkligt sugen på att resa mot ödsligare platser...

Hittills har vi suttit mest hemma och försökt läsa igenom referenslitterturen inför labbandet som drar igång på måndag.

Ungefär 1 gång om dagen har vi cyklat till laboratoriet som ligger typ 7 minuter bort och pratat lite med Chen som är vår doktorand. Idag frågade vi honom varför alla ville fotografera sig med stenen utanför labbet. Vad står det på den? Det är tydligen skolans motto: Självdisciplin och social kompetens

Sen gjorde vi ett syntest och Chen blev djupt imponerad av mina skills att läsa raden för 2,0 i syn.

Kan du?

3 kommentarer:

Anonym sa...
16 juli 2010 11:11

Nej, varken med terminal eller vanliga glasögon...

M

kristoffer darj sa...
16 juli 2010 11:35

Härligt att synen håller i sig. Det kanske går att köpa nån liten luftavfuktare som man kan ha i källaren.

Maria sa...
18 juli 2010 15:23

Hej gumman! Kul att höra lite om livet där borta! Och tack för lånet av dräkten, den gjorde mig fruktansvärt snabb ska du veta! Hur gör vi med tillbakalämnandet, är K hemma på kvällarna eller...? Du får gärna ge mitt nr till honom om du vill så kan vi styra ihop något. Är på fjällvandring hela nästa vecka men sen tillbaka i Uppsala igen. sköt om er och njut av konstigheterna nu! KRAM!!

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Rotan. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.