Recept på en god chokladpaj!

Eftersom den blev så uppskattad under körens fika ikväll så får ni här receptet :)

8-10 bitar
(Pajform med diameter på ca 26 cm)

Smuldeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör/margarin
2 msk strösocker
1 ägg
Rivet skal från 1 apelsin

Fyllning:
200 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
2 ägg
4 äggulor
0,5 dl strösocker

Blanda mjöl och socker i en bunke. Tillsätt fettet och mixa ihop en smulig massa med förslagsvis fingertopparna. Tillsätt ägg och apelsinskal. Tryck ut degen i lämplig form och nagga med gaffel. Låt den stå kall ett tag. Typ tills ugnen är varm åtminstone (enligt receptet 10 min i frysen/30 min i kylskåpet men jag tycker att den kan vara glad för den tid den får i kylan).
Förgrädda sen skalet i 10 minuter. Denna biten är desto viktigare. 200 Grader, mitt i ugnen ska det vara.

Under tiden är det dags för fyllningen! Mums!
Smält choklad i vattenbad eller mikrovågsugn. Blanda ägg och äggulor poröst i en bunke tillsammans med sockret. Häll i chokladen och ner med alltsammans i förgräddade pajskalet.

In med pajen i mitten av ugnen i 15 minuter och låt sedan pajen svalna och garnera med riven choklad.

Ha gärna glass eller grädde till!

Smaskens!

2 kommentarer:

Kristoffer Darj sa...
1 oktober 2009 kl. 21:01

Du måste nog öva på en till inom snar framtid för att kolla att den blir lika bra.

therese moberg sa...
3 oktober 2009 kl. 12:29

wohoo, den var smaskig den!

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Rotan. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.