ÄNTLIGEN!!!

Spotifytävlingen avgjord!

Och vinnare av spotifytävlingen är... Turkey-Pär!!!
Grattis grattis:D

Varför jag ska åka vasaloppet om ett halvår...

Det lutar mot ytterligare 90 km på längdskidor, och snart är det dags att anmäla sig!
Många blir imponerade och många frågar varför.

Jag blir mest glad och tänker varför inte?
Jag tänker på det som en härlig friluftsdag! En studiefri dag där jag får vara utomhus och åka längdskidor i skogen hela dagen!

Det är inte ofta man känner en sådan glädje som när man får syn på kyrkklockan i Mora. Helt ofattbart... Jag har transporterat mig själv 9 mil på två skidor!

Har man dessutom tur så är det riktigt fina spår och härligt solsken :)

Sen är Vasaloppet en jättebra morot för att träna. Man (läs jag) ställer sig inte på startlinjen till ett Vasalopp otränad och tror att det ska bli en behaglig resa. Är man bra grundtränad så visst kommer man fram till Mora men jag skulle säga att det krävs åtminstone ett minimum på iaf 15 mils träning på längdskidor för att kunna njuta av loppet. Det är väl ungefär så många mil som jag haft i kroppen inför mina två tidigare lopp. Har man möjlighet att få till fler träningsmil så är det bara att ta för sig!

Jag vill bara påpeka att jag inte är någon längdskidåkare men det hindrar inte från att jag tycker att det är riktigt skoj att åka!

Och jag tror att de allra flesta som har viljan kan klara av det. Är man osäker men känner att det hade varit kul att genomföra ett Vasalopp så tycker jag att man inte ska tveka till att testa typ Kortvasan (30 km) för att sen testa på ett helt 90-km lopp om man känner att det var något för mig.

Sen är det helt underbart att ligga i sängen och äta frukost och titta på Vasaloppet live och känna igen sig längs spåret och tänka att jag har minsann gjort mitt redan ;)


Ps. Öppet spår går 1 vecka före det ordinare loppet och är att föredra om man som jag inte vill trängas i spåret och sen titta på det ordinarie loppet första söndagen i mars.

Recept på en god chokladpaj!

Eftersom den blev så uppskattad under körens fika ikväll så får ni här receptet :)

8-10 bitar
(Pajform med diameter på ca 26 cm)

Smuldeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör/margarin
2 msk strösocker
1 ägg
Rivet skal från 1 apelsin

Fyllning:
200 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
2 ägg
4 äggulor
0,5 dl strösocker

Blanda mjöl och socker i en bunke. Tillsätt fettet och mixa ihop en smulig massa med förslagsvis fingertopparna. Tillsätt ägg och apelsinskal. Tryck ut degen i lämplig form och nagga med gaffel. Låt den stå kall ett tag. Typ tills ugnen är varm åtminstone (enligt receptet 10 min i frysen/30 min i kylskåpet men jag tycker att den kan vara glad för den tid den får i kylan).
Förgrädda sen skalet i 10 minuter. Denna biten är desto viktigare. 200 Grader, mitt i ugnen ska det vara.

Under tiden är det dags för fyllningen! Mums!
Smält choklad i vattenbad eller mikrovågsugn. Blanda ägg och äggulor poröst i en bunke tillsammans med sockret. Häll i chokladen och ner med alltsammans i förgräddade pajskalet.

In med pajen i mitten av ugnen i 15 minuter och låt sedan pajen svalna och garnera med riven choklad.

Ha gärna glass eller grädde till!

Smaskens!

Spotify för ett roligt skämt!

Jag har övergett reklamen tillfälligt för att testa på det goda livet med Spotify Premium. Som tack för detta har jag nu en invite att ge till någon behövande där ute...
Jag tänkte mig så här, det får bli en tävling!

Eftersom UTN (Uppsala Teknolog och Naturvetarkår) har dålig-skämtvecka denna vecka, så ska vi bjuda på lite skratt. Allt man behöver göra är att skriva en rolig historia i kommentarerna och den roligaste historien får en invite (att ha själv eller ge till någon behövande) från mig :)
Låter det bra?

Imorgonkväll fälls avgörandet... (Trumvirvel)...
Låt det största skrattet vinna!

Till Martin...

Posten... hallå???


Om du vill känna dig vid, som den som väntar på brevbäraren varje dag, utanför min dörr, för att fånga upp min post som ett annat litet postmonster så får du gärna lägga av nu! Om du inte känner dig träffad så kan du väl fråga personen till höger för någon borde det ju vara???

Annars kan jag inte alls förstå vad det är för fel?

Jag har beställt en tidningsprenumeration för en dryg vecka sen, en biobiljett och triss från något undersökningsföretag som tack för alla underbart jobbiga och sjukt tidskrävande undersökningar som jag varit dum nog att svara på (om ni har otur vet ni precis vad jag syftar på här... Typ vilken yoghurtförpackning tycker du är finast...)

Men framför allt har jag beställt 3 böcker från Lonley planet!!!
Oh yes!
Liknande den här fast den australiensiska östkusten har jag ju redan gjort :)
Om de nya böckerna bara ville komma någon gång dvs!

Ni trodde väl ändå inte att jag skulle läsa spanska utan att planera att använda den praktiskt...
(Men mina reseplaner håller jag hemliga för tillfället)...

Komsi komsi posten...


Rotan...


Efter lanseringen av bloggen så har det redan kommit in några synpunkter... Iaf en. Vad är en rota egentligen? Vad menar du med att kalla bloggen för rotan.nu?

Ja... Jag visste faktiskt inte att det fanns människor som inte visste vad en rota är för något.
När jag döpte bloggen till rotan så syftade jag på mig och att jag var/är en rota... Det är lite det som bilden på mig försöker demonstrera.

För att försöka ge en ännu tydligare bild av vad en rota är så kanske man helt enkelt kan tänka sig en blomma med rötter... Rötterna ligger huller om buller och läget kan helt enkelt beskrivas som rotigt. Eller tuvan här, den är ju en typisk rota!

Ps 1. det var inte någon jaktgudinna eller spansk stad som jag tänkte på iaf...
Ps 2. Bilden längst upp på mig skildrar en av mina morgonfrisyrer helt utan hårprodukter i och är alltså en äkta och genuin rota.


Spanish hills


Söndag.
En sak som händer på söndagar är att jag vattnar min orkidée. Förutom några veckor i somras så har jag alltid vattnat min orkidée på söndagar och så även denna söndag...
Annars har jag lite vanligt göra inplanerat, såsom tvätt och en ev dammsugning.

Varför allt detta pyssel kanske du tänker?
Jo, för att jag är en förutseende människa, och snart börjar labbperioden och efter den tentaperioden:o Då går det minsann inte att hitta ett par rena sockor annat än i någon butik nere på stan (ok nu kanske jag överdrev lite) men det handlar om att äntligen ligga steget före (eller försöka iaf).

Men det händer minsann mer denna söndag också!
Alldeles strax (typ när jag bytt om och borstat tänderna, packat ryggsäcken, fixat matlådan etc...) så ska jag cykla över till min eminenta vän Emelie och plugga spanska! Sí sí! You heard me!

Vi har precis börjat en kvällskurs i att: våga tala spanska. Så för att inte upprepa förra onsdagens totala ordtorka ska vi FÖRBEREDA oss!!!(återigen ligga steget;) Det ni!
Vi kommer minsann att snacka den 60-åriga tanten som läst nybörjarkurser i spanska i hela sitt liv, under bordet... Och han, den halsbandsprydda tuffingen som glassar in på lektionen sisådär 20 minuter efter att den börjar och bara bla bla bla (fast på spanska, eftersom han tydligen bott i Spanien i ett halvår) han kommer inte fatta vad som slagit omkull honom, då vi totalt kommer att äga lektionen!!!

Hmm... Ja, vi kanske kommer att kunna svara på hälften av chilenskans (lärarens) frågor iaf...

När jag räknade efter så var det tydligen 6 år sedan jag läste min kurs i nybörjarspanska, och jag har hittills aldrig satt min fot i ett spansktalande land, så det kanske var lite väl förhastat att välja en fortsättningskurs i spanska...

Ha! Trodde ni ja!
Efter vår söndagsträning kommer vi i princip att vara spanjorer...

Hasta la vista!

Back to Home Back to Top Rotan. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.